Haringvliet

Stellendam
Route.nl

Stellendam

In de polders van Goeree-Overflakkee kun je lekker uitwaaien, terwijl je van de rust en ruimte geniet. Ook kom je door enkele mooie dorpjes en kun je even uitwaaien aan het Haringvliet.

Grevelingenmeer
Geniet bij ‘t Wapen van Stellendam op je gemak van een terrasje, voordat je op de fiets stapt. Je rijdt even Stellendam door, waarna je de weidse polders van Goeree-Overflakkee door rijdt. Net voorbij Melissant fiets je een flink stuk langs de Slikken van Flakkee. Dit ongerepte natuurgebied bestaat uit slikken en schorren die zijn begroeid met rogge, grassen en struweel. Net voor knooppunt 79 kun je de dijk beklimmen voor een uitzicht over het Grevelingenmeer.

Mooi Middelharnis
In Herkingen zie je twee bijzondere monumentale gebouwen: de zeventiende-eeuwse Visbank en het dorpskerkje uit 1788. In Dirksland rij je langs de oude haven, verderop rij je Middelharnis binnen. De straat naar Streekmuseum Goeree-Overflakkee is werkelijk een plaatje. In het museum leer je meer over de historie van het eiland. Ook rondom de ring ervaar je door de vele oude huizen de sfeer van vroeger tijden. Je neemt een kijkje aan het Haringvliet, vervolgens fiets je terug naar Stellendam.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Haringvliet

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden