Haren

Waterhuizen

Een mooie afwisselende route over de noordelijke Hondsrug, langs water en bos. Onderweg kijk je je ogen uit: de villa’s van Haren zijn echte plaatjes.

Mooi Haren
De route gaat van start bij het Winschoterdiep en leidt je al snel naar het mooie dorp Haren. Prachtige, ruime villa’s domineren het straatbeeld. Niet voor niets wordt Haren het ‘Wassenaar van het Noorden’ genoemd! Maar ook buiten het dorp is het hier genieten. Haren ligt op de noordelijke uitloper van de Hondsrug, je fietst er door een heuvelachtig, waterrijk en groen gebied. Dee regio lijkt wel gemaakt voor fietsers!

Zuidlaardermeer
Even later fiets je door het bos Appelbergen, waar je aan kunt schuiven voor een pannenkoek bij Pannenkoekhuis Paviljoen Appelbergen. Heerlijk als het wat frisjes is! Daarna rijd je naar het Zuidlaardermeer, dat duizenden jaren geleden is ontstaan door de Hunze. Dit was toen nog een getijdenrivier. Door een tijdelijke stijging van de zeespiegel werd plaatselijk de veenlaag weggeslagen. Het meer ligt voor ongeveer deels in Drenthe en deels in de provincie Groningen: bijzonder!

Adres

Route.nl

Waterhuizen

Uitjes in de buurt

Reviews van Haren

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.