Harderwijk

Harderwijk
Route.nl

Harderwijk

Van de ruige natuur van het Leuvenumse Bos tot de historische Ermelosche Heide: rond Harderwijk is het heerlijk fietsen! Deze route trakteert je ook nog op een mooi doorsteekje door de Hanzestad.

Leuvenumse Bos
Vanuit Hierden, dichtbij Harderwijk, ga je op pad. Je komt al snel langs het sprookjesachtige kasteel De Essenburgh, uit de zeventiende eeuw, met zijn mooie tuinen. Daarna rijd je de bossen in waar de Veluwe bekend om staat. Het Leuvenumse Bos, waar je doorheen rijdt, is een gevarieerd bos van loof- en naaldbomen dat wordt doorsneden door de Leuvenumsche Beek. Er komen veel wilde dieren voor zoals zwijnen, dassen en edelherten.

Ermelosche Heide
Dwars door de natuur fiets je naar de Ermelosche Heide. Hier zijn eeuwenoude grafheuvels te vinden en aarden verdedigingswallen uit de tijd van de Romeinen, die hier een marskamp hadden. Een stuk verderop kun je afstappen bij het gezellige Eetcafé de Vos voor een hapje en een drankje. In Hanzestad Harderwijk volg je even later een fietspad vlak langs het randmeer Wolderwijd naar de historische Hoogstraat, die je dwars door de binnenstad leidt. Afwisseling troef!

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Harderwijk

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.