Harderwijk

Ermelo

Fiets langs het Wolderwijd, het Nuldernauw en het Nijkerkernauw en ervaar de invloed die de voormalige Zuiderzee heeft gehad op het landschap van de Veluwe. Verder fiets je langs de bossen van Putten en Ermelo, door gezellige plaatsjes en langs bezienswaardigheden die je iets vertellen over het Veluws verleden.


Bezienswaardigheden aan het water
Aan het begin van deze route fiets je door de Hanzestad Harderwijk. Je vindt hier tal van sierlijke huizen en statige gebouwen uit de tijd dat de stad welvarend was door de visserij op de Zuiderzee. Vanuit hier fiets je verder langs de rand van de randmeren in de richting van Bunschoten-Spakenburg. Je komt daarbij langs het Putter Stoomgemaal en het Stoomgemaal Arkemheen. Bij dat laatste stoomgemaal vind je ook een bezoekerscentrum dat de moeite waard is. Een stukje verderop de route kun je een kijkje nemen bij molen ’t Hert in Putten.


Het stoomgemaal van Arkemheen

De Arkemheense polder werd vanaf 1883 zo’n honderd jaar lang bemaald door het stoomgemaal Arkemheen. De functie van dit schepradgemaal werd in 1983 overgenomen door een elektrisch gemaal, maar bij extreme waterstanden wordt het oude stoomgemaal af en toe nog in werking gezet. In de oude kolenloods naast het gemaal vind je het bezoekerscentrum. De polder rondom het gemaal is tegenwoordig een vogelreservaat.

Adres

Route.nl

Ermelo

Uitjes in de buurt

Reviews van Harderwijk

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.