Haaksbergen

Haaksbergen

Twente is prachtig! Fietsers kunnen hun lol op in dit authentieke landschap. Ook tussen Hengelo en Haaksbergen valt veel te ontdekken, van uitgestrekte landgoederen tot een heus tuindorp.

Twickel
Na een kopje koffie bij Koffie en Theeschenkerij Hof ’t Sprakel zet je koers naar het noorden, richting Hengelo. Je fietst onder andere door de gezellige straatjes van het oude vestingstadje Delden. Rond de Oude Blasius kun je aan het stratenpatroon en de oude pandjes een eerste én een tweede verdedigingsring aflezen. Delden ligt net naast Landgoed Twickel, een prachtig gebied waar je ook op de fiets doorheen komt. Wat een rijkdom hier in Twente!

Tuindorp
Landgoed Twickel staat bekend om de boerderijen met typerende zwart-witte luiken, prachtige oude eikenbossen en natuurlijk kasteel Twickel met de bijbehorende kasteeltuinen en Landgoedwinkel. Verderop ontdek je in Hengelo het monumentale Tuindorp ’t Lansink. Hier kun je een terrasje pikken met uitzicht op het Tuindorp bij het voormalige koffiehuis van de firma Stork uit 1916, Tuindorphotel ‘t Lansink. Rond Beckum vind je veel natuurgebieden – de Bentelerheide is ook eigendom van Stichting Twickel!

Adres

Route.nl

Haaksbergen

Uitjes in de buurt

Reviews van Haaksbergen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.