Groningse Hogeland

Uithuizermeeden

In Noordoost Groningen ligt het Hogeland: een streek die relatief hoog ligt door de aangeslibde zeeklei. Stap op het zadel en kom hier genieten van het oude cultuurlandschap in deze authentieke regio.

Pancratiuskerk
De route start bij Lentemaheerd. Dit overnachtingsadres werd in 2015 uitgeroepen tot Beste VeKaBo-logeeraccommodatie van Nederland. In het Hogeland fiets je door een weids landschap van gras- en akkerlanden, maren en authentieke wierdendorpen met eeuwenoude kerkjes. Onder de hoge luchten is het heerlijk rustig. En kun je even lekker uitwaaien, terwijl je over de kronkelende dijkjes rijdt. In Godlinze kom je langs de dertiende-eeuwse Pancratiuskerk, hij is in romanogotische stijl gebouwd.

Menkemaborg
In hartje Loppersum tref je dankzij de mooie monumentale panden een karakteristiek sfeertje aan. Je ziet hier o.a. de grootste dorpskerk in Groningen en de Stormvogel, een prachtige korenmolen uit 1849. Ga bij knooppunt 65 in Uithuizen een klein stukje naar links voor een bezoek aan de Menkemaborg, een van de fraaiste van de zeventien nog bestaande Groninger borgen.

Adres

Route.nl

Uithuizermeeden

Uitjes in de buurt

Reviews van Groningse Hogeland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.