Groenlo

Eibergen
Route.nl

Eibergen

Rondom Groenlo is het prachtig fietsen door het verstilde coulisselandschap waar de Achterhoek om bekend staat. Een route dus om even helemaal bij te komen en de spreekwoordelijke accu op te laden.

Saksische boerderijen
Na een comfortabele nacht bij Hotel De Kastanjefabriek stap je helemaal opgefrist op de fiets. Je rijdt meteen het befaamde Achterhoekse landschap door van graslanden, meanderende beken, houtwallen en bossen. Ook zie je volop authentieke Saksische boerderijen. De route leidt je over autoluwe weggetjes en over fietspaadjes die ineens tussen de weilanden slingeren. Dat is nog eens genieten van de landelijke rust!

Frederik Hendrik
Na Rekken liggen er geen dorpjes meer aan je route, hooguit een enkele buurtschap. Bij knooppunt 98 kom je langs Erve Kots, je vindt hier o.a. een openluchtmuseum. Prins Frederik Hendrik zou tijdens de belegering van Groenlo gedurende de Tachtigjarige Oorlog nog hebben overnacht in een boerderij die op het erf staat. Tot slot kom je door Eibergen, een mooi plaatsje. Bij Shortgolf Berkelland ben je welkom voor een gezellig terrasje en rondje shortgolf.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Groenlo

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt