Groene Hart

Hillegom
Route.nl

Hillegom

Vanuit Hillegom rij je langs de Kagerplassen, het Braassemermeer en de Westeinderplassen. Tussendoor fiets je door de bollenstreek en mooie plaatsjes als Hillegom, Lisse en Rijpwetering.

Kagerplassen
Na een heerlijke nachtrust bij Hotel Villa Flora stap je vol energie op de fiets. Je rijdt door Hillegom en Lisse, in het buitengebied geniet je van weidse vergezichten over de grazige velden. Op deze route zie je ook veel oude molens, zoals de Lisserpoelmolen uit 1676. Aan de Kagerplassen zie je kabbelend water en wuivende rietkragen. Net buiten Rijpwetering kom je langs de enige twaalfkantige molens die in Nederland staan: de Lijkermolen 1 en Lijkermolen 2.

Venneperhout
Nadat je even over het Braassemermeer hebt uitgekeken, rij je al snel langs de Westeinderplassen. Dit gebied is ontstaan door turfwinning, maar nooit drooggelegd. Aan het water ligt ook het Fort bij Kudelstaart, een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. In Aalsmeer fiets je o.a. over de karakteristieke Uiterweg, je ziet hier enkele monumentale negentiende-eeuwse boerderijen. Tot slot kom je door het Venneperhout, een jong bos waar al veel te beleven is.

Bezoek de website >>

Route in Zuid-Holland

  Reviews van Groene Hart

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden