Groene hart

Bleiswijk
Route.nl

Bleiswijk

In het buitengebied van Zoetermeer is het geweldig fietsen door het open polderlandschap van het Groene Hart. Je vindt hier prachtige oude dorpjes, mooie molens en verrassend veel rust.

Gouwebos
Vanaf de eeuwen geleden al aangelegde (en vaak gerestaureerde) Hollevoeterbrug kun je even een blik werpen over de Rotte, een oude veenrivier. Verderop zie je in het dorpje Moerkapelle het monumentale dorpskerkje dat oorspronkelijk uit 1662 dateert. Je rijdt ook door het Gouwebos, een klein stadsbos bij Waddinxveen waar elzen, berken en populieren in de waterrijke open velden groeien.

Pittoresk Weipoort
Boven Boskoop rij je door de voormalige veenpolders. Je kunt hier lekker uitwaaien en genieten van het karakteristiek Hollandse landschap. Je ziet er de Rietveldse Molen, een poldermolen uit 1648. In Hazerswoude-Dorp kun je de prachtige dorpskerk uit 1646 bewonderen. Vanaf de Weipoortseweg is het lekker doortrappen langs de Weipoortse Vliet en de vele schitterende zeventiende-eeuwse boerderijen die buurtschap Weipoort rijk is. Bij Eetcafé de Tuin van Bleiswijk kun je een gezellig terrasje pakken.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Groene hart

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden