Goeree-Overflakkee

Stellendam
Route.nl

Stellendam

Deze route neemt je mee over Goeree-Overflakkee. Fietsend door het weidse polderlandschap zal het je geen moeite kosten de spreekwoordelijke accu op te laden.

Slikken van Flakkee
Bij t Wapen van Stellendam geniet je op je gemak van een terrasje, voordat je op de fiets stapt. In de polders valt je meteen de rust en ruimte op waar Goeree-Overflakkee om bekend staat. In Melissant kun je een blik werpen op het fraaie dorpskerkje uit 1863. Vervolgens fiets je een flink stuk langs de Slikken van Flakkee. Dit natuurgebied bestaat uit slikken en schorren die zijn begroeid met rogge, grassen en struweel.

Mooi Middelharnis
Aan de Scharloodijk in Herkingen zie je twee prachtige monumenten: de zeventiende-eeuwse Visbank en het dorpskerkje uit 1788. In Nieuwe-Tonge kom je langs D’Oranjeboom, een korenmolen uit 1768. Verderop rij je langs de Vlieger, een waterloop waar je rond de oever veel natuurschoon aantreft. Ook kom je door het beschermd dorpsgezicht van Middelharnis, door de vele goed bewaard gebleven monumenten tref je hier een unieke historie aan.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Goeree-Overflakkee

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden