Geldrop

Geldrop
Route.nl

Geldrop

Maak kennis met enkele gezellige Brabantse dorpen zoals Geldrop, Mierlo en Heeze op deze route. Verder fiets je ook door prachtige rustige natuurgebieden zoals de uitgestrekte Strabrechtse Heide. Een mooie combinatie van natuur en cultuur.
 

Mooie Brabantse natuurgebieden
Al vrij snel na het opstappen rijd je door Hulsterbroek, een beekdalgebied van de Kleine Dommel. Het landschap heeft hier een moerassig karakter. Aan de andere kant van het Eindhovens Kanaal fiets je door het broekbos van de Urkhovense Zeggen. Even verderop kom je langs de Collse Molen, een dubbele onderslag watermolen. De molen uit de zeventiende eeuw deed dienst als olie- en korenmolen. Net voorbij Mierlo rijd je de Strabrechtse Heide op, een uitgestrekte heidevlakte met enkel fraaie vennen. Je hebt er prachtige vergezichten, zeker als de heide in bloei staat. Misschien kom je de schaapsherder met zijn kudde Kempense Heideschapen zelfs wel tegen tijdens je fietstocht.
 

Kasteel Heeze
Net voor Heeze kom je langs kasteel Heeze, een van de laatste bewoonde kastelen van Nederland. Vanaf de zeventiende eeuw is het kasteel een aantal keren verbouwd en uitgebreid. De oorspronkelijke burcht, die nu het middelste deel van het kasteel vormt, dateert uit de middeleeuwen. Zowel het oude deel als het nieuwere deel van het kasteel hebben een eigen binnenplaats. Sinds 1760 is het kasteel in handen van de familie van Tuyll van Seroorskerken. Het kasteel is gewoon te bezichtigen, ook al wordt het bewoond. Het heeft heeft een dertigtal kamers, waaronder een aantal fraaie stijlkamers.

 

Rustpunten

Je kunt tijdens je route bij twee mooie plekken even tot rust komen en genieten van een lekkere lunch of alleen een drankje. Ontdek de rust bij De Brandevoortse Hoeve en bij Dolce & Gusto Lunch - Diner.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Geldrop

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden