Gelderse Vallei

Voorthuizen
Route.nl

Voorthuizen

In de dunbevolkte Gelderse Vallei vind je volop rust, ruimte en cultuurhistorie. Deze route neemt je vanuit Voorthuizen mee naar Putten. Natuurlijk pak je ook nog even wat kilometers mee door de bossen van de Veluwe.

De Hoop
De route start bij IJssalon IJstijd Voorthuizen. Hier beleef je de smaak van echt ambachtelijk ijs, voordat je de Gelderse Vallei in fietst. Je fietst hier door een landschap van graslanden, akkers en beekjes. Een dunbevolkt gebied waar het lekker onbekommerd fietsen is. Bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum ervaar je nog de sfeer van vervlogen tijden. Een leuke afstapper dus! Verderop staat Molen De Hoop. Deze fraaie rietgedekte korenmolen uit 1888 is een leuk fotomoment.

Speulderbos
Je rijdt een stukje door de bossen van natuurgebied de Kruishaarse Heide, verderop passeer je De Vanenburg, een zeventiende-eeuws landgoed waar een prachtig landhuis uit 1870 op staat. In Putten ben je welkom bij De Hertogh Eten en Drinken, op het terras is het lekker bijtanken. Tot slot wachten je nog mooie kilometers door het oude Speulderbos. Wat is het hier mooi! In Voorthuizen kom je langs fietsspeciaalzaak Van Leijenhorst 2 Wielers.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Gelderse Vallei

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden