Geldermalsen

Zaltbommel
Route.nl

Zaltbommel

Vanuit Zaltbommel rij je zo de uiterwaarden langs de Waal in. Ook fiets je door de omgeving van Geldermalsen. Dat wordt een dagje genieten van boomgaarden en lieflijke oude dijkdorpjes.

Sluis St. Andries
Je start de route in Zaltbommel. In de oude kern van deze meer dan duizend jaar oude vestingstad zie je volop historische panden. Net buiten de stad fiets je langs de Kil van Hurwenen, een vogelrijk uiterwaardengebied. Over de Waaldijk is het heerlijk kilometers maken. Je passeert de Sluis St. Andries die is aangelegd op de plek waar ooit de Waal en Maas een open verbinding hadden. Verderop liggen twee voormalige forten.

Kasteel Waardenburg
Je steekt de Waal met een pontje over, waarna je de Betuwe in fietst. Tussen de vele fruitgaarden is het rustig fietsen. Bij Poelzicht kun je een terrasje pakken, voordat je verder fietst naar Geldermalsen. Hier passeer je o.a. Molen De Bouwing uit 1848. Verderop kom je langs Kasteel Waardenburg en de idyllische omgeving van Molen Waardenburg die uit 1780 stamt. Wat is het Gelderse Rivierenland toch mooi!

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Geldermalsen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden