Gelderland

Rheden

In Nationaal Park de Veluwezoom geniet je van rust, de eindeloze natuur en een schitterend uitzicht. Ook maak je een uitstapje door de IJsselvallei.

De Veluwezoom
Je start de route op een van de mooiste plekjes van Nederland: de bijna 90 meter hoge Posbank! Op deze stuwwal heb je een schitterend uitzicht. Bij helder weer kijk je zelfs meer dan 20 kilometer ver weg en zie je de heuvels van het Rijk van Nijmegen! Vanuit hier rij je door de bossen en over de heide van De Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland: het werd al in 1930 ingesteld.

De Steeg
Bij Loenen daal je even de Veluwe af. De bossen maken hier plaats voor bloemrijke graslanden en klaterende beekjes. In het dorpje Hall kom je langs de Hallse Kerk, een middeleeuws gebouw. In het pittoreske De Steeg hebben veel oude woningen elementen die verwijzen naar het plaatselijke kasteel Middachten, zoals de kleuren rood en wit. Bij Pannekoekhuis Strijland kom je met een drankje en lekkere maaltijd weer helemaal op krachten, voordat je terug naar de Parkeerplaats Natuurmonumenten fietst.

Kasteel Ter Horst
Net voorbij Loenen passeer je het in de bossen verscholen Kasteel Ter Horst. Omstreeks 1557 liet Wijnand Hackfort, de toenmalige burgemeester Arnhem, hier zijn zomer- en jachtverblijf bouwen. Het kasteel bleef zeven generaties lang in deze adellijke familie. Het kasteel is particulier bezit.

Adres

Route.nl

Rheden

Uitjes in de buurt

Reviews van Gelderland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.