Gelderland pareltjes

Nunspeet

De Hulshorsterheide in het Leuvenumse Bos is prachtig, maar ook de Elspeetse Heide is een plaatje. Vandaag fiets je van het ene naar het andere gebied: welke vind jij het mooist?

Elspeetse Heide
Je route begint bij Camping Kostverloren. Via het Belvedèrebos rijd je naar de glooiende Elspeetse Heide, waar je geniet van mooie vergezichten. Dit gebied is een van de weinige heidevelden die ook nu nog onderhouden worden door begrazing, de schapen zijn hier onlosmakelijk verbonden met de natuur. De schaapsherder loopt dagelijks een rondje met de schapen, misschien kom je ‘m wel tegen!

Hulshorsterheide
Het Leuvenumse Bos is een gevarieerd loof- en naaldbos dat bestaat uit vier deelgebieden, die elk een eigen flora en fauna hebben. Een grote stuifzandvlakte met hoge zandduinen is er één van: dit is de Hulshorsterheide. Je fietst ook een heel stuk door de bossen, let goed op want hier komt veel wild voor; van zwijnen tot reeën en edelherten. Om deze populaties gezond te houden, zijn er wildbruggen aangelegd en dood hout blijft liggen.

Adres

Route.nl

Nunspeet

Uitjes in de buurt

Reviews van Gelderland pareltjes

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.