Gelderland

Lochem
Route.nl

Lochem

Tussen de Gelderse plaatsjes Vorden en Ruurlo kun je onbekommerd fietsen door een afwisselend landschap. Je rijdt door fraaie natuurgebiedjes, maar ook langs cultuurhistorische bezienswaardigheden als Kasteel Den Bramel en Molen Ons Belang.

Grote Veld
Ooit was het Grote Veld een uitgestrekt heidegebied waar je kilometers ver kon kijken, zelfs helemaal tot aan Lochem en Almen. Van dit oude heideveld zijn slechts enkele restanten overgebleven, want rond 1920 werden hier naaldbomen geplant. Ook niet verkeerd, want het is heerlijk fietsen in de geurige luwte van het uitgestrekte bos. Net boven Barchem zie je twee vijftig meter hoge en beboste heuvels in het landschap liggen: een markant uitzicht.

Beekvliet
Het Beekvliet is een karakteristiek Achterhoeks landgoed langs de weg Barchem-Borculo. Je fietst hier door een mozaïek van boerengrond, loof- en naaldbos, imposante bomenlanen en houtwallen. Ruurlo is een gemoedelijk stadje met een mooie historische kern waarin onder meer de veertiende-eeuwse Dorpskerk staat. Ook zie je hier Molen Agneta, een hout- en korenmolen uit 1851. Even verderop staat Molen Ons Belang, een korenmolen uit 1890.

Kasteel Den Bramel
Net boven Vorden rij je langs Kasteel Den Bramel. Al in de veertiende eeuw was op deze plek sprake van een kasteel, maar van die burcht is niets meer over. Het huidige gebouw is tussen 1720 en 1726 neergezet en daarna nog een aantal keer verbouwd. Het landgoed is opengesteld voor publiek, het kasteeltje en de omringende tuinen zijn privé.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Gelderland

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.