Friesland

Lemmer

Friesland is meer dan meren en weidse uitzichten. Deze route neemt je ook mee door het Gaasterland, een glooiend en bosrijk gebied.

‘t Zwaantje
De route start bij het gezellige restaurant De Baai van Lemmer. Vanaf het terras heb je hier uitzicht op passerende boten, terwijl je van je drankje of maaltijd geniet. In de weidse polders langs het IJsselmeer is het rustig fietsen. De kilometers lijken hier haast vanzelf voorbij te gaan. In Nijemirdum zie je een solitaire kerktoren uit de veertiende eeuw staan. Net buiten het dorp staat molen ’t Zwaantje, een poldermolen uit 1893.

Gaasterland
Verderop wacht je een Friese verrassing: het glooiende landschap van het Gaasterland! De Friese heuveltjes bestaan uit keileemruggen die in de IJstijd zijn opgeduwd. De hoogste ligt bij het esdorpje Oudemirdum en komt bijna dertien meter boven het NAP uit. Ook rij je door Elfbergen, met zijn 175 hectare is dit het grootste bos in Gaasterland. In het pittoreske Balk kun je Jachthaven Het Sweiland bezoeken. De laatste kilometers rij je de Friese polder weer in. Wat een stilte!

Adres

Route.nl

Lemmer

Uitjes in de buurt

Reviews van Friesland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.