Friesland

Jubbega

Deze route laat je de veelzijdigheid van fietsparel Friesland beleven. Weidse landschappen wisselen af met het kleinschalige coulisselandschap van de Friese Wouden.

Landgoed Lauswolt
Bij Pannenkoekenboerderij de Koppenjan geniet je op je gemak van iets lekkers, zodat je met voldoende energie op de fiets stapt. In het weidse land trap je de benen los, je vergeet hier gemakkelijk de alledaagse drukte. In Hemrik kom je langs de prachtige Witte Kerk uit 1739, hier staat ook een Friese klokkenstoel. Net buiten Beetsterzwaag rij je door de bossen van Landgoed Lauswolt. Het buitenhuis stamt uit de negentiende eeuw.

Tjongervallei
Je fietst door pittoreske dorpjes als Olterterp en Oerterp. Verderop rij je door De Slotplaats, een groot en bosrijk landgoed. In Bakkeveen passeer je het charmante dorpskerkje en enkele oude boerderijen. In de weidse polders is het vervolgens lekker rustig kilometers maken. In Donkerbroek steek je de Opsterlandse Compagnonsvaart over, een kanaal uit 1630. Tot slot rij je langs de lommerrijke oevers van de Tjonger en door de ongerepte Tjongervallei.

Adres

Route.nl

Jubbega

Uitjes in de buurt

Reviews van Friesland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.