Friesland

Harlingen
Route.nl

Harlingen

Fiets van het monumentale stadje Harlingen naar ‘De Poort naar de Zuiderzee’, zoals Makkum in de middeleeuwen werd genoemd. Onderweg kom je nog meer historie tegen: de Aldfaers Erf Route.

Middeleeuws Makkum
Deze route start bij Hotel Harlingen, een gezellig hotel in de bruisende binnenstad van dit mooie havenstadje. Je rijdt allereest naar Makkum, dat zich dankzij twee sluizen in de middeleeuwen ontwikkelde tot een belangrijk handelscentrum. Molens en scheepswerven vestigden zich hier, maar vooral de schelpkalkbranderijen waren belangrijk. Metselkalk werd in grote mate afgenomen. In het wapen van Makkum zie je dan ook een gouden zeemeermin die een zeilend schip en een kalkoven vasthoudt.

Aldfaers Erf
Onderweg kun je ook genieten van de Aldfaers Erf Route. Deze spannende ontdekkingsroute neemt je mee door de afgelopen twee eeuwen, langs diverse plaatsen met authentieke gebouwen. Bekijk oude erven, historische boerderijen en prachtige huizen, bouw authentieke vlotten of speel een potje boerengolf tussen de weilanden. Stap ook nog even af bij molen De Onderneming in Witmarsum. De negentiende-eeuwse stellingmolen heeft een houten achtkant en is met riet gedekt. Een mooi plekje in landelijk Friesland!

Bezoek de website >>

Route in Friesland

    Reviews van Friesland

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.