Friesland

Earnewâld

Een stukje buiten de stad Leeuwarden ligt Nationaal Park De Alde Feanen. Dit unieke laagveengebied is een waar pronkstuk van Friesland met meren, rietlanden en moerasbossen. Deze route neemt je mee door het natuurgebied en door de stad Leeuwarden en enkele kleine dorpjes.


Natuurgebied De Alde Feanen
Het start- en eindpunt van deze fietsroute ligt midden in De Alde Feanen bij Hotel Restaurant Princenhof. Hier kun je een lekker kopje koffie drinken voor vertrek of boek een overnachting. Aan het begin van de route fiets je door Nationaal Park De Alde Feanen, een laagveengebied van 2280 hectare. Het gebied bestaat uit verschillende natte landschapstypen vol planten en dieren. Zo vind je meer dan honderd soorten broedvogels in dit gebied, waaronder het baardmannetje, de blauwborst en de bruine kiekendief. Een echte aanrader voor vogelliefhebbers.


Even pauze bij De Walrus
Van het natuurgebied fiets je door het Friese land naar Leeuwarden. Middenin het centrum van Leeuwarden kun je neerstrijken bij De Walrus voor een welverdiende pauze. Neem plaats op het terras in het zonnetje om te genieten van een verfrissend drankje of ga voor een lekkere maaltijd om je energievoorraden mee aan te vullen. Dan heb je daarna weer puf om via een andere route terug te fietsen naar De Alde Feanen.


Cultuur in Leeuwarden
Leeuwarden is een stad met een sfeervol en groen centrum. Aan de grachten vind je honderden monumenten, je kunt een bezoekje brengen aan een van de musea of ga gezellig winkelen. Rondom het centrum vind je vooral natuur en waterrijke gebieden die watersporters veel te bieden hebben. Leeuwarden is uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2018. Tussen 2014 en 2019 worden er daarom allerlei culturele evenementen georganiseerd. Laat je verrassen door de cultuur van Leeuwarden.

Adres

Route.nl

Earnewâld

Uitjes in de buurt

Reviews van Friesland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.