Flevopolder

Zeewolde
Route.nl

Zeewolde

Fietsen langs de Randmeren, door bijzondere bossen en weidse polders? Dat doe je in Flevoland, de jongste provincie waar het heerlijk fietsen is.

Stadsbossen Almere
Net onder Almere rij je door een aantal bijzondere stadsbossen. Je komt onder meer door het Cirkelbos dat met strakke rechte lijnen is aangelegd. Je ziet er vooral hazelaar, beuk en els. Het Kathedralenbos dankt haar naam aan twee ‘kathedralen’: groene replica’s op ware grootte van de kathedraal van Reims. De één bestaat uit een grasvlakte in het bos, de ander geeft met Italiaanse populieren de pilaren van de kathedraal weer.

Groene Muur
Aan de oevers van het Gooi- en Eemmeer heb je prachtige vergezichten over het water en de polders en contouren van dorpjes aan de overkant. Vanaf het pad langs kanaal de Hoge Vaart zie je een groene muur opdoemen: het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa. Het is een genot om in dit stille en gevarieerde bos te rijden. De route eindigt bij het Erkemederstrand waar je heerlijk kunt kamperen. Bij Strandpaviljoen De Jutter sluit je je dag af met een lekkere maaltijd.

Bezoek de website >>

Flevopolderroute

  Reviews van Flevopolder

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt