Flevopolder

Dronten

Het is een waar kunststukje: een complete provincie veroveren op het woelige water van de Zuiderzee. Fietsend over Flevoland kun je je haast niet meer voorstellen hoe woest de zee hier is geweest.

Biddinghuizen
Tussen de bomenrijen door fiets je heerlijk beschut naar het zuiden, parallel aan de Veluwerandmeren. Je rijdt naar Biddinghuizen, dat is vernoemd naar een verdwenen dorp met dezelfde naam dat bij Harderwijk lag. Het werd waarschijnlijk verzwolgen door de zee in het jaar 800. Het blijft een gek idee: waar ooit de golven van de Zuiderzee hoog oprezen en het aangrenzende land bedreigden, rijd je nu door een weids polderlandschap.

Swifterbos
Dwars door de polder fiets je verder, naar Dronten. Terwijl de kilometers onder je wielen voorbij glijden, kijk je uit over weidse graslanden en vaarten. Het op de Zuiderzee gewonnen land is strak ingedeeld, met af en toe een groen bladerdak dat aan de horizon verschijnt. Daar doemt het Reve-Abbertbos op, waarlangs je terug rijd naar je startpunt. Blijf nog een nachtje slapen bij Camping De Ruimte en ontdek morgen nog meer moois!

Adres

Route.nl

Dronten

Uitjes in de buurt

Reviews van Flevopolder

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.