Flevoland

Emmeloord

Deze route neemt je mee door de Noordoostpolder in Flevoland. Met een oppervlakte van bijna 600 vierkante kilometer, waarvan 135 vierkante kilometer uit water bestaat, is dit de grootste gemeente van Nederland. In de stille polders kom je helemaal tot rust terwijl je geniet van weidse uitzichten. Deze fietsroute is kortom perfect om alle stress van je af te laten glijden.


Emmeloord en Urk
De grootste plaats in deze gemeente is Emmeloord. In deze stad ligt het opstappunt van de fietsroute. Hier vind je ook de Poldertoren, een prachtige watertoren op het geografische middelpunt van de Noordoostpolder. Vanuit het startpunt fiets je naar Urk, de kleinste gemeente van Flevoland. Vroeger was Urk een eiland totdat er een zeewering werd aangebracht in 1700. Sindsdien maakt de plaats deel uit van het vasteland.


Hotel Restaurant Grandcafé ‘t Voorhuys
Vanuit Urk fiets je door de rustige polders weer terug naar Emmeloord. Het eindpunt van de tocht ligt bij Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys. Door de warme sfeer voel je je hier meteen thuis, of je nu een kopje koffie komt drinken, een hapje komt eten of lekker komt borrelen. De smakelijke gerechten worden zoveel mogelijk afgestemd op het seizoen. Een nachtje blijven slapen in dit comfortabele hotel is natuurlijk ook geen enkel probleem.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Flevoland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.