Fietsroute rondje Hoenderloo

Hoenderloo
Route.nl

Hoenderloo

De Veluwe leent zich niet alleen voor lange fietstochten, je kunt er natuurlijk ook gewoon even een kort rondje door de bossen rijden. Deze route neemt je mee door het Hoenderlose Bos.


Huurfiets
Je start de route bij Rooth 66, een fietswinkel in Hoenderloo waar je voor huurfietsen en al je andere fietsbenodigdheden terecht kunt. Over de lommerrijke Krimweg rij je door Hoenderloo, een dorpje dat in 1839 werd gesticht. Aan het einde van het dorp fiets je een stukje over een heideveldje. Dat wordt even genieten van een halfopen landschap van grassen, heide en solitaire berken, terwijl je bijna ongemerkt een klimmetje maakt.


Hoenderlose Bos
Vervolgens rij je de bossen in. En dat merk je meteen: op het fietspad word je door stilte en geurige bomen omringd. Heerlijk om even bij te komen. Vanaf knooppunt 15 daal je een klein stukje af: tijd om de pedalen stil te houden en te genieten! Bij knooppunt 13 zie je de waterput uit 1843 die dominee Otto Heldring liet slaan voor de destijds nog in armoede levende dorpsbewoners. Hij liet ook een school en kerk bouwen.

Bezoek de website >>

Fietsroute rondje Hoenderloo

    Reviews van Fietsroute rondje Hoenderloo

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.