Fietsroute Nijmegen en de Ooijpolder

Nijmegen

In het gebied rond de hoofdstad van de provincie Gelderland, Arnhem, kan je genieten van een grote variëteit aan landschappen: uiterwaarden met slingerende dijken, weilanden en akkers, stuwwallen, bossen, heidevelden, en waterige of schrale graslanden.

In het noordoosten van de stad ligt de Ooijpolder als onderdeel van de Gelderse Poort, een belangrijk natuurgebied in Gelderland vlakbij Nijmegen. Ook hier is flora en fauna erg divers. Op de hoger gelegen delen tref je veel zandgrond en struikgewassen aan, terwijl in de lagere delen veel grassoorten in kleigrond groeien. Door de waterhuishouding is de oorspronkelijke moerasgrond van de polder verdroogd. Het resultaat is dat er nu meer bomen in de polder groeien dan voorheen.

Je fietst richting het noordoosten, de Ooijpolder in. Wanneer je goed luistert, kan je hier misschien een zwarte stem, roerdomp of grote karekiet horen fluiten, maar er zijn ook kuddes Galloway runderen en Konikpaarden te zien. Eerder werd de Ooypolder gebruikt als ‘reservaat’ voor het przewalskipaard, die hierdoor in Mongolië opnieuw uitgezet konden worden.

Vanaf het waterrijke gebied trek je geleidelijk aan het binnenland weer in, waardoor het landschap om je heen verandert. Hier kun je even lekker afstappen en heerlijk van de omgeving genieten.

Adres

Route.nl

Nijmegen

Uitjes in de buurt

Reviews van Fietsroute Nijmegen en de Ooijpolder

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.