Etappe 2 Fietserspad

Zuidlaren

Ben jij niet zo’n wandelliefhebber, maar zou je toch graag eens willen zien wat er nou zo bijzonder is aan het Pieterpad? Volg dan eens het Fietserspad en bewonder alle mooie plekjes waar het Pieterpad ook langsloopt. Deze route bestaat uit etappe 4 tot en met 6 van het Pieterpad.

Nationaal Landschap Drentsche Aa
Het startpunt van deze fietsroute ligt in het pittoreske Zuidlaren. Even verderop passeer je B&B Schipborg en Hunebed D02. Vervolgens fiets je door het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Je beleeft hier het Drenthe van vroeger met Saksische boerderijen rond de brink, akkers op de bolle essen en hooilanden in het lager gelegen beekdal. Ook kom je over het Balloërveld, een uitgestrekte heide met grafheuvels en een heuse schaapskooi.

Drentse stilte
Bij Rolder’s Patathoes kun je pauzeren om energie bij te tanken. Daarna maak je kennis met Boswachterij Gieten-Borger. Je vindt hier een mix van loof- en naaldbomen en graslanden. Aan de bosrand kom je langs Bistro aan het Bos, tijd voor iets lekkers. Je rijdt vele kilometers door de aangrenzende bossen van Schoonloo en Sleenerzand. Wat een stilte! In Sleen zie je de vijftiende-eeuwse Hervormde kerk. De route eindigt bij Bed & Breakfast 1874.

Adres

Route.nl

Zuidlaren

Uitjes in de buurt

Reviews van Etappe 2 Fietserspad

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.