Epe

Elburg
Route.nl

Elburg

Deze route neemt je mee door de omgeving van Elburg en Epe. Een heerlijk afwisselende tocht door een open polderlandschap en het natuurschoon op de Veluwe.

Artilleriemuseum
Vanaf de polderweggetjes in de Gelderse Vallei heb je weidse uitzichten over weilanden en waterloopjes. Bij Doornspijk kom je langs de negentiende-eeuwse buitenplaats Klarenbeek. Aan de rand van de Veluwe passeer je het museum Korps Rijdende Artillerie, je leert hier alles over de geschiedenis van dit korps. Ook L59 ligt op je route: midden in de bossen verneem je hier meer over de dramatische geschiedenis van het Verscholen Dorp.

De Veluwe
In Epe kom je langs de vijftiende-eeuwse Grote Kerk, een plaatje. Rondom het dorp zie je ook enkele prachtige oude streekboerderijen. Verderop kom je langs het gezellige Pannenkoekhuis de Veldkamp: tijd voor een welverdiende pauze! In het Wisselse Veen zie je de heide geleidelijk over gaan in een drassig moerasgebied met veel open water, beekjes en bloemrijke graslanden. Even later rij je de bossen weer in. Wat is die stilte toch heerlijk!

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Epe

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden