Enkhuizen

Enkhuizen
Route.nl

Enkhuizen

Enkhuizen is een charmant stadje met een karakteristieke geschiedenis. Rondom Enkhuizen rij je door weidse polders en geniet je vanaf de dijk van vergezichten over de IJssel- en Markermeer.

De Ven
De route start bij Onder De Wester, een fietscafé in een historisch pand midden in het pittoreske hart van Enkhuizen. Aan de Oude Haven geniet je van het bijzondere sfeertje. Fietsend langs het IJsselmeer heb je mooi zicht op het kabbelende water. Je passeert Vuurtoren De Ven uit 1700, een van de oudste en mooiste vuurtorens van Nederland.

De Weelen

Via het pittoreske Andijk rij je de Westfriese polder in. Je ziet hier regelmatig een karakteristieke stolphoeve. Ook fiets je door De Weelen, een verruigd natuurgebied waar je ziet hoe West-Friesland er voor de inpoldering bijlag. In Oosterleek lijkt de tijd een beetje stilgestaan te hebben, wat een charmant plaatsje! Op de dijk kun je lekker uitwaaien, terwijl je over het Markermeer uitkijkt. In Enkhuizen kun je vervolgens op je gemak de mooie monumenten bekijken.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Enkhuizen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden