Enkhuizen

Enkhuizen
Route.nl

Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtige oude stad, maar stap je op de fiets dan zie je al snel dat in de wijde omgeving nog veel meer historie te vinden is. Een eeuwenoude vuurtoren, de West-Friese Omringdijk: afwisseling troef!

Vuurtoren
Je gaat vandaag van start bij Stationscafé de Haven van Enkhuizen, in het stationsgebouw uit 1886. Drink een kop koffie op het terras, met uitzicht over de jachthaven. Eenmaal op pad kijk je kilometers lang prachtig uit over het kabbelende water van het IJsselmeer. Je passeert Vuurtoren De Ven, een van de oudste en mooiste vuurtorens van Nederland. Dit witte vierkante bakstenen gebouw dateert uit 1700 en heeft een lichthoogte van 17 meter.

Omringdijk
Vanaf het pittoreske Andijk volg je de eeuwenoude West-Friese Omringdijk langs het IJsselmeer naar Wervershoof. Dit is de enige monumentale dijk ter wereld, hij bakent een uniek cultuurhistorisch gebied af: West-Friesland. De regio staat bekend om de gekleurde bollenvelden die in het voorjaar een lust voor het oog zijn. Wervershoof telt bijvoorbeeld heel wat bollenkwekers, net als Bovenkarspel. Je route leidt je ook door het waterrijke recreatiegebied het Streekbos. Een mooi afwisselend tochtje!

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

    Reviews van Enkhuizen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden