Enkhuizen

Bovenkarspel
Route.nl

Bovenkarspel

Rondom Enkhuizen kun je een heerlijke fietstocht maken. Geniet van het weidse uitzicht over het IJsselmeer, verken de historische plaatsjes in deze omgeving en fiets vervolgens door de stille polders die zo typerend zijn voor dit deel van Nederland. Deze route neemt je onder andere mee door het centrum van Enkhuizen en door Bovenkarspel.


Zuiderzeemuseum
VVV Enkhuizen aan de rand van Enkhuizen vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier fiets je door het centrum van Enkhuizen en langs de rand van het IJsselmeer. Onderweg kom je langs het Zuiderzeemuseum. Hier kom je meer te weten over de tijd dat het IJsselmeer nog de Zuiderzee was. Deze zee werd in 1932 afgesloten met de Afsluitdijk. Verder leer je hier meer over hoe het dagelijkse leven eruitzag in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht, steltlopen of een van de andere leuke activiteiten in het museum uitproberen.


Blote Voeten Pad
Een stukje verder op de route kom je langs het Blote Voeten Pad in de buurt van Het Streekbos. Zet je fiets even neer en trek je schoenen uit om dit pad al wandelend te verkennen. Onderweg kom je onder andere langs een windmolen, een vogelvijver en een kruidentuin.


Historische bezienswaardigheden
Andere bezienswaardigheden op de route zijn molen Ceres en De Overhaal. Molen Ceres is een korenmolen die werd gebouwd in 1849 als opvolger van een standerdmolen. In 1998 werd de molen grootschalig gerestaureerd. De Overhaal is een industrieel monument dat in de 17e eeuw werd gebruikt om schuiten vanuit de polder naar de Zuiderzee over te zetten. In 1993 werd de botenlift gerestaureerd en sindsdien wordt de lift gebruikt voor recreatieboten en –schuiten.

Bezoek de website >>

Fietsen door Enkhuizen

  Reviews van Enkhuizen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden