Emmen en Ter Apel

Emmen
Route.nl

Emmen

Tussen Emmen en Ter Apel rij je door stille oude bossen en een weids voormalig veengebied. Ook kom je langs enkele bezienswaardigheden, zoals Klooster Ter Apel.

Museumklooster
Je start de route net buiten Emmer-Compascuum. Door het voormalige veengebied rij je naar het noorden. In dit weidse landschap vind je volop rust en ruimte. In Roswinkel kun je de prachtige dorpskerk uit 1759 bewonderen. Even later fiets je letterlijk een stukje over de Duits-Nederlandse grens. De bossen bij Ter Apel zijn rond 800 aangeplant! Je passeert het befaamde middeleeuwse kruisherenklooster uit 1465, een gebouw dat tot de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten behoort.

Valtherbos
Nieuwe-Weerdinge is een negentiende-eeuwse veenkolonie met karakteristieke lintdorpbebouwing. Valthe laat je juist het andere gezicht van Drenthe zien: het is een brinkdorp met enkele prachtige oude Saksische boerderijen. Op een van die boerderijen kun je gezellig een terrasje pakken, namelijk bij Tuinterras Restaurant De Gaffel. In het Valtherbos ligt een onderduikershol dat nooit door de Duitsers is ontdekt. In het mooie centrum van Emmen passeer je nog enkele bezienswaardigheden, zoals de Grote Kerk uit 1856.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

  Reviews van Emmen en Ter Apel

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden