Emmeloord

Emmeloord

Stevig doorfietsen over het vlakke land van polders met landbouwbedrijven, sloten en vaarten, dat kan in de omgeving van Emmeloord. Onderweg kun je genieten van eindeloze vergezichten. Maak kennis met de Noordoostpolder, de grootste gemeente van Nederland, en kijk je ogen uit.


Door het Kuinderbos
Het startpunt van deze route ligt in Emmeloord. Vanuit hier zet je koers naar het Kuinderbos. Net buiten Emmeloord fiets je langs uitgestrekte aardappel- en bloembollenvelden. Vervolgens fiets je dwars door het Kuinderbos, het grootste aaneengesloten bos van de Noordoostpolder. Dit bos is aangeplant in de periode van 1947 tot 1953. Hier groeien maar liefst 23 verschillen soorten varens. Vervolgens fiets je verder naar Kuinre, Blankenham, Blokzijl en Marknesse. Tussen Kuinre en Blokzijl fiets je over een dijk die het oude land scheidt van het nieuwe land van de Noordoostpolder. Het grootste verschil zijn de kronkelende sloten in het oude land en de kaarsrechte sloten in het nieuwere gedeelte.


Hotel Restaurant Grandcafé ´t Voorhuys
Het start- en eindpunt van de route ligt bij Hotel Restaurant Grandcafé ‘t Voorhuys in Emmeloord. Hier kun je terecht om iets te drinken voordat je op pad gaat of kom na afloop van je tocht een lekker hapje eten. Een comfortabele overnachting boeken kan natuurlijk ook.


De inrichting van de polder
Rondom Emmeloord vind je verbindingswegen naar tien kleinere dorpen in een soort stervorm. Deze inrichting van de polder met één plaats als centrum is gebaseerd op het model van de Duitse geograaf Christaller. De kernen liggen op fietsafstand van elkaar, al is dat tegenwoordig niet meer zo belangrijk nu de meeste mensen een auto hebben. Toen de polder werd ingericht was dat nog niet zo.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Emmeloord

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.