Emmeloord

Emmeloord

In de Noordoostpolder fiets je door een heerlijk rustig landschap van kaarsrechte sloten en percelen. Ook rij je er door nieuwe natuur, zoals het prachtige Kuinderbos.

Nieuw Nederland
De Noordoostpolder saai? Integendeel, er is van alles te zien. Rondom Creil worden bijvoorbeeld veel bloembollen geteeld. Eind april zie je hier bijvoorbeeld een prachtig mozaïek van bloeiende tulpen. Marknesse is in 1942 ontstaan uit barakkenkamp Dorp B. Net als de andere dorpjes in deze regio komt de naam van een verloren gegaan middeleeuwse dorp. Vanuit de verte zie je de Poldertoren in Emmeloord staan, een markante watertoren van 65 meter hoog uit 1959.

Kuinderbos
De Noordoostpolder werd in de jaren veertig aangelegd om nieuwe landbouwgrond te creëren. Waar de veengrond niet voor de landbouw geschikt was, ontstonden bossen. Zoals het Kuinderbos, het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder. Kijk als je hier afstapt voor een pauze ook even naar de grond: tussen de bomen zijn nog steeds schelpresten te vinden. Bij Tuincafé Intratuin Emmeloord geniet je voor én na je fietstocht van een koffie met iets lekkers of een heerlijke lunch.

Wil je vanuit Tuincafé Intratuin Emmeloord ook eens Schokland ontdekken? Rij dan ook route 448331.

Adres

Route.nl

Emmeloord

Uitjes in de buurt

Reviews van Emmeloord

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.