Eelde de natuur in

Tynaarlo

Eelde is een plaatsje op de rand van Groningen en Drenthe. In deze regio vind je volop natuurschoon. Je route wisselt af tussen bossen, beekdalen en veengebieden.

De Helper
De route start bij Profile Mulder in het Drentse Eelde. In het buitengebied rij je door de Peizer- en Eeldermaden. Het is hier heerlijk fietsen door dit laagveengebied van natte en bloemrijke graslanden, sloten, bosjes en houtwallen. Even later rij je langs de natuurrijke oevers van het Hoornse Meer dat in de jaren zeventig is ontstaan door zandwinning. Hier staat De Helper, een poldermolen uit 1863.

Zuidlaardermeer
In de waterrijke Westerpolder bij Haren is het lekker kilometers maken. Langs het pad zie je enkele mooie oude boerderijen liggen. Aan de oevers van het Zuidlaardermeer rij je langs wilgen en elzenbroekbosjes. Dicht bij het water wuift het riet in de wind. Even later fiets je langs de rand van het Noordlaarderbos, links liggen de Westerlanden. Bij Paviljoen Appelbergen geniet je midden in de natuur van iets lekkers, voordat je weer naar Eelde rijdt.

Adres

Route.nl

Tynaarlo

Uitjes in de buurt

Reviews van Eelde de natuur in

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.