Duitse grens

Deurningen
Route.nl

Deurningen

Fietsen in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland blijft leuk. Vanwege de rust en mooie natuurgebieden, maar ook om beide landen een beetje te vergelijken. Deze mooie route neemt je vanuit het Twentse Oldenzaal mee naar Gildehaus.

Dinkelland
Behalve door het Twentse coulisselandschap rij je ook door enkele natuurgebieden, zoals Het Haagse Bos bij Losser. Net over de grens fiets je door de vogelrijke en vochtige graslanden die het eeuwenoude hoogveen van het Syen Venn omringen. In het Lutterzand tref je een mix aan van zandverstuivingen en loofbos. Het gebied wordt doorsneden door de Dinkel. Dit beekje heeft enkele prachtige steile oevers in het landschap uitgesleten.

Glimlach van Twente
Vlak voor Oldenzaal rij je nog even over de Tankenberg, met zijn 85 meter het hoogste punt van de provincie Overijssel. Vanaf deze heuvel kijk je uit over de schitterende omgeving. En begrijp je nog beter waarom Oldenzaal zichzelf ooit als bijnaam de Glimlach van Twente gaf. In het historische centrum van Oldenzaal kun je nog de dertiende-eeuwse Sint-Plechelmusbasiliek bewonderen. Op Landgoed Kaamps geniet je van een koffie met boerengebak of een lekker dikke boerenboterham met Kaamps-kaas.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

    Reviews van Duitse grens

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.