Drunense Duinen

Loon op Zand

Stap op de fiets en geniet van de Brabantse natuur en de Loonse en Drunense Duinen. Onderweg kom je nog langs verschillende bezienswaardigheden.

Huiskamer van Loon op Zand
Het startpunt van de fietsroute door Brabant is Café de Kiosk, de huiskamer van Loon op Zand. Gastvrijheid staat hier voorop. Café de Kiosk is de ideale uitvalsbasis voor je fiets- of wandeltocht en ligt op steenworp afstand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Stap op je fiets en geniet van de Brabantse natuur! Als je klaar bent met de route, kun je uitrusten op het terras met iets lekkers erbij.

Loonse en Drunense Duinen
Het eerste gedeelte van de route fiets je door Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Dit is een gevarieerd natuurgebied van ruim 3.500 hectare groot. Een geweldig gebied om doorheen te fietsen! De levende stuifzanden in de Loonse en Drunense Duinen zijn nergens in Europa op zo’n grote schaal te vinden, maar het is ook een bebost gebied met veel naaldbomen. Een mooi contrast vormen de vochtige beken en moerassen ten zuiden van de duinen.

Bezienswaardigheden onderweg
Je fietst daarna naar Kasteel Zwijnsbergen. Zwijnsbergen werd rond 1552 gesticht als een eenvoudig huis met een gracht eromheen. De kelders van Zwijnsbergen vormen het oudste gedeelte van het kasteel met hun rib- en tongewelven. Even verderop vind je het Bevrijdingsmonument Helvoirt, dat geplaatst is om de bevrijding van die plaats in 1945 te herdenken. Vervolgens fiets je nog een groot gedeelte door de Loonse en Drunense Duinen, om vervolgens weer terug te keren naar Loon op Zand.

Adres

Route.nl

Loon op Zand

Uitjes in de buurt

Haarlem
FietstoursFietstours
Leudal
GrathemGrathem
Hoogeloon
BestBest
Mierlo
NuenenNuenen
Sint-Oedenrode
LiempdeLiempde

Reviews van Drunense Duinen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.