Drunense Duinen

Loon op Zand

De Loonse en Drunense Duinen is een van de mooiste natuurgebieden in Noord-Brabant. Vanaf het zadel geniet je optimaal van de uitgestrekte bossen in dit nationaal park. En van de rust.

De Brand
Het is heerlijk fietsen langs de rand van de bossen. Aan de ene kant ruik je de frisse naaldbomen, aan de andere kant kijk je uit over weilanden en akkers. Bij knooppunt 36 kom je langs het populaire café-restaurant Bosch en Duin. Een leuke stek voor een tussenstop. Verderop ligt De Brand. Dit kleinschalige landschap met zijn eeuwenoude loofbossen en kleine bloemrijke weitjes biedt je even een kijkje het verleden in.

Pittoresk Giersbergen
Stap in Giersbergen even af om de oude langgevelboerderijen te bewonderen. Even later fiets je weer onder het koele bladerdak van de bossen door. Bij café-restaurant De Roestelberg geniet je van een welverdiende verfrissing. Een ideaal moment om even de zandverstuiving in te lopen om dat echte duingevoel van de Loonse en Drunense Duinen te ervaren. Na je fietstocht is het goed toeven bij Herberg Manege van Loon met een hapje en drankje.

Adres

Route.nl

Loon op Zand

Uitjes in de buurt

Haarlem
FietstoursFietstours
Leudal
GrathemGrathem
Hoogeloon
BestBest
Mierlo
NuenenNuenen
Sint-Oedenrode
LiempdeLiempde

Reviews van Drunense Duinen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.