Drents-Friese Wold

Dwingeloo

Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt op de grens van Drenthe en Friesland. Je fiets hier langs prachtige uitgestrekte bossen, heidevelden, stuifzandgebieden en beekdalgraslanden. De perfecte locatie als je op zoek bent naar rust en ruimte.


Het Doldersummerveld
Bijna de gehele route neemt je mee door het nationale park. Dit is op de Veluwe na het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Hier hoor je vaak niets anders dan de fluitende vogeltjes en het gedrum van de zwarte specht die hier voorkomt. Als je geluk hebt vang je zelfs nog een glimp op van deze kleine vogel. Onderweg fiets je dwars door het Doldersummerveld, een vochtig heidereservaat dat wordt onderhouden door grazende schapen. Je fietst ook langs de schaapskooi waar de schapen ’s nachts verblijven. In het bijbehorende informatiecentrum leer je meer over de schapen en de omgeving. In het zuiden van het gebied vind je een uitkijktoren die je een mooi uitzicht biedt over het Doldersummerveld.


Camping de Haarsluis
Wil je graag overnachten in de omgeving van de Drents-Friese Wold? Dan kun je aan het einde van de route terecht bij Camping de Haarsluis. Zet je tent, caravan of camper neer op deze rustige camping en puf lekker uit. Als je graag de omgeving verder verkent kun je ook route 401931 proberen.


Het Schultehuis
In Diever fiets je langs het Schultehuis. Dit huis werd in 1604 gebouwd als ambtswoning voor de schulte van Diever. De schulte was vroeger verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde en verder had hij bestuurlijke en gerechtelijke taken. Het Schultehuis is goed bewaard gebleven en tot 1989 werden er kerkdiensten gegeven. Tegenwoordig vind je een archeologisch museum in het huis.

Adres

Route.nl

Dwingeloo

Uitjes in de buurt

Reviews van Drents-Friese Wold

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.