Drenthe op de fiets

Eext

In Drenthe is het mooi meters maken. Je kunt hier heerlijk fietsen door de natuur, langs historische dorpjes en door Nationaal Landschap de Drentsche Aa.

Drentsche Aa
In Nationaal Landschap de Drentsche Aa rij je door een decor van graslanden, bosjes, houtwallen, heidevelden en essen. Dit landschap is in 150 jaar tijd nauwelijks veranderd: de Drentsche Aa meandert nog steeds mooi door het landschap. Het lijkt wel alsof je door een Drents openluchtmuseum rijdt. Waar in Nederland bijna ieder ander gebied op de schop ging, namen de mensen het landschap hier zoals het er lag. Wat een prachtig gebied om op de fiets te ontdekken!

Drentse bossen
In de Drentse Bossen ervaar je nog echt de stilte. Daardoor heb je ook hier het idee dat je terug in de tijd gaat. In de boswachterijen van Grolloo, Schoonlo en Exloo rij je door een mix van loof- en naaldbossen en heidevelden. Soms glooit het landschap een beetje, omdat je over de Drentse Hondsrug rijdt. In Borger kun je bij Restaurant & Pannenkoek-speelboerderij De Deugniet een tussenstop maken om van een koffie of lekkere maaltijd te genieten.

Adres

Route.nl

Eext

Uitjes in de buurt

Reviews van Drenthe op de fiets

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.