Drenthe

Kropswolde

In Drenthe kun je als fietser je hart ophalen aan de natuur, de rust en de rijke cultuurhistorie. Met deze route beleef je al deze drie essentiële Drentse ingrediënten. Dat wordt een heerlijk dagje fietsen.

Zuidlaardermeer
Het Zuidlaardermeer is een natuurlijke verbreding van het riviertje de Hunze. Aan de oevers wuift het riet in de wind, hier en daar zie je ook wilgen en elzenbroekbosjes. Het is een mooie plek om even af te stappen en wat over het water uit te kijken of om vogels te spotten. In het Drentse dorpje De Groeve rij je langs de in 1871 gebouwde Boezemvriend, de enige grote poldermolen in Drenthe.

De Drentsche Aa
Via Zuidlaren, een dorpje met zeven brinken, rij je Nationaal Landschap de Drentsche Aa binnen, het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Je fietst hier door het Drenthe van vroeger met Saksische boerderijen rond de brink, akkers op de bolle essen en hooilanden in het lager gelegen beekdal. Een ervaring op zich, dus neem lekker de tijd om alles goed te bekijken. En van de rust te genieten. Bij Paviljoen de Leine ben je welkom op het gezellige terras aan het water.

Adres

Route.nl

Kropswolde

Uitjes in de buurt

Reimerswaal
Zuid-BevelandZuid-Beveland
Koudekerke
WalcherenWalcheren
Schouwen-Duiveland
Schouwen-DuivelandrouteSchouwen-Duivelandroute
Werkendam
BiesboschBiesbosch

Reviews van Drenthe

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.