Dollard

Delfzijl
Route.nl

Delfzijl

Deze prachtige route door de provincie Groningen neemt je vanuit Delfzijl mee naar Uithuizermeeden. Dat wordt een dag lang genieten van het weidse landschap en de rijke Groningse cultuurhistorie die je in de vele oude dorpjes vindt.

Bijzonder Biessum
Je vertrekt vanuit Hotel Restaurant de Boegschroef, een gezellige locatie aan de haven van Delfzijl. Fietsend langs de oever van het meanderende Damsterdiep zie je enkele mooie oude panden staan. Biessum en Uitwierde zijn twee karakteristieke wierdedorpjes waarvan de wierden ongeveer 2000 jaar oud zijn. Wauw, wat een bijzonder sfeertje! Aan het dorpsplein in Loppersum kun je even afstappen om van een koffie met iets lekkers of een uitgebreide lunch te genieten.

Mooi Middelstum
Een van de charmes van Groningen is de rijkdom aan oude kerkjes. Je ziet ze volop tijdens deze fietsroute. Zoals in Middelstum dat beschermd dorpsgezicht geniet. Je passeert hier ook het fraaie oude poortgebouw uit 1611 van de voormalige Asingaborg. Groningen telde ooit meer dan 200 borgen, nu staan er nog maar zeventien. Zoals de veertiende-eeuwse Menkemaborg in Uithuizen, een museum. Bij camping/boertel Lentemaheerd kun je na je tocht heerlijk rustig overnachten.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

    Reviews van Dollard

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.