Dokkum

Dokkum
Route.nl

Dokkum

Een dagje fietsen op de Wadden? Vertrek dan vanuit Dokkum voor een trip naar Ameland. En geniet op je gemak van de zee, de zilte lucht en de rust. Aan het einde van deze lang dag kun je heerlijk eten en logeren bij Hotel Restaurant De Posthoorn.

Friese kerkjes
Vanuit het historische hart van Dokkum rij je door het weidse polderlandschap richting de Waddenzee. Je ziet een aantal prachtige eeuwenoude Friese kerkjes, zoals in Brantgum. In Foudgum staat de pastorie waar de dichter Piet Paaltjens (pseudoniem van François Haverschmidt) gewoond heeft. Holwerd geniet beschermd dorpsgezicht, je ziet er onder meer De Hoop, een monumentale korenmolen uit het begin van de achttiende eeuw. Met al dat moois zou je zomaar je boot kunnen missen!

Schitterend Ameland
Bij de haven in Holwerd kun je je fiets achterlaten: een fiets huren op Ameland is goedkoper, je krijgt hulp bij pech onderweg. Ameland is een waar fietsersparadijs. Bijna nergens zie je zoveel landschappen in korte tijd. Je fietst door bos, duin en polders, je kijkt uit over kwelders, zee en wad. Ook kom je door de charmante dorpjes Nes en Buren die beide beschermd dorpsgezicht genieten. Wat een prachtig eiland is Ameland toch.

Landbouw Juttersmuseum Swartwoude
In Buren op Ameland kun je een tussenstop maken bij Landbouw Juttersmuseum Swartwoude. Je leert hier meer over het leven op Ameland in vroeger tijden. Zo is er een expositie over het eenvoudige Amelander boerenleven. Ook maak je kennis met de jutters en stropers van weleer. Wil je vanuit Hotel Restaurant De Posthoorn ook eens een rondje door terpdorpjes en langs het Lauwersmeer rijden? Fiets dan ook route 339549.

Bezoek de website >>

Route in Friesland

    Reviews van Dokkum

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.