Doetinchem

Doetinchem
Route.nl

Doetinchem

Deze route neemt je mee door het landelijke gebied ten zuiden van Doetinchem. Een tocht vol natuur en cultuur.

Het Bergherbos
Je rijdt in deze regio (officieel de Liemers geheten) door een mozaïek van uitgestrekte akkers, weilanden en houtwallen. In Zeddam kom je aan de Vinkwijk langs de Padevoort, een voormalige havezate uit de zeventiende eeuw. Even verderop staat de monumentale Sint-Oswalduskerk uit 1891. Het Bergherbos mag natuurlijk niet ontbreken op deze route. Van veraf strekt dit glooiende natuurgebied zich al uit aan de horizon. Vanaf de toppen heb je mooie vergezichten over akkers en weilanden.

De Wrange
In het buurtschap Greffelkamp kom je langs de Havezate Luynhorst die uit 1340 dateert. Het adellijke huis is in 1788 herbouwd tot boerderij. In Wehl is het tijd voor een verfrissende tussenstop. Stap af bij Reuring Smaak en Vermaak en laad de accu op met een heerlijke ambachtelijk Italiaans ijsje op het terras. Aan de rand van Doetinchem kom je langs de Aurora, een korenmolen uit 1870. Bij Brasserie Recreatiepark De Wrange ben je welkom voor een koffie en maaltijd.

Oudste windmolen van Nederland
Als je bij knooppunt 77 in Zeddam een klein stukje rechtdoor rijdt, zie je op een verhoging de prachtige Grafelijke Korenmolen staan. Deze torenmolen is de oudste nog bestaande windmolen van Nederland. Hij dateert van 1441, wellicht nog van eerder. Een mooi fotomoment dus. De molen is nog steeds maalvaardig.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Doetinchem

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden