Doetinchem

Doetinchem
Route.nl

Doetinchem

Doetinchem is een gezellige stadje om eens op de fiets te verkennen. In het buitengebied rij je door een oud cultuurlandschap van beekjes, bossen en houtwallen.

Landgoed Slangenburg
De route start bij Recreatiepark & Restaurant De Wrange, een prachtige plek in de bossen om te overnachten. Je bent hier ook welkom voor een koffie en maaltijd. Even later rij je een stukje door Landgoed Slangenburg dat bestaat uit een mooie mix van bossen en cultuurlanden. In het voorjaar zijn de bloeiende rododendrons een lust voor het oog. Het lanenstelsel is vanwege de schaal en authenticiteit uniek voor Nederland.

Kasteel Ruurlo
Kasteel Ruurlo is een buitenplaats uit 1326. Nu is het een museum waar je schilderijen van Carel Willink kunt bewonderen. Stap af bij De Heikamp voor een welverdiende pannenkoek, want De Heikamp is Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken! Vlak nadat je de Wittebrinksemolen uit 1889 gepasseerd bent, rij je langs de Kruisbergse Bossen naar Doetinchem. Van de historische binnenstad is weinig over door een bombardement van de geallieerden in 1945. Zij dachten de Duitse stad Isselburg te treffen.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Doetinchem

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden