Den Ham

Den Ham
Route.nl

Den Ham

Rondom Den Ham kun je onbekommerd door het Twentse land fietsen dat als een van de mooiste fietsregio’s van Nederland geldt. Je vindt er rust, Saksische boerderijen en bezienswaardige dorpjes.

Lemelerveld
Het Twentse coulisselandschap ligt bezaaid met oude Saksische boerderijen. Ook kom je langs de voormalige havezate Egede waarvan alleen nog het achttiende-eeuwse bouwhuis resteert. In de verte zie je de Lemelerberg, een stuwwal van zo’n zestig meter hoog. Je komt door Lemelerveld, een dorp dat in 1854 werd gesticht door een fabrikant die er de Overijsselse Beetwortelsuiker Fabriek opzette. Aanleiding hiervoor was het toentertijd net gereed gekomen Overijssels Kanaal Zwolle-Vroomshoop waar je een stukje langsrijdt.

Flierenlandschap
Tussen Dalmsholte en Giethmen kijk je uit over de Dalmsholter Vlier. Dit eeuwenoude flierenlandschap bestaat uit lager gelegen natte graslanden die in smalle en rechte kavels (de zogeheten flieren) zijn verdeeld. Je ziet hier karakteristieke bomenrijen en oude boerenerven. Even later rij je door het Eerder Achterbroek: een eeuwenoud landschap van hooilanden, houtwallen en bosjes. Op het gezellige terras van Lunchroom Bakkerij Kaptein geniet je van een koffie met vers Twents gebak of een lekkere lunch.

Bezoek de website >>

Route in Overijssel

  Reviews van Den Ham

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt