Delfzijl en Borkum

Delfzijl
Route.nl

Delfzijl

Vanuit Delfzijl kun je langs de Eems naar de Eemshaven rijden. Daar wacht je de boot naar Borkum, het Duitse Waddeneiland dat verrassend rijk is aan historie.

Groningse vergezichten
Je vertrekt vanuit Hotel Restaurant de Boegschroef, een gezellige locatie aan de haven van Delfzijl. Op de dijk langs de Eems kun je even lekker uitwaaien! Je hebt hier mooie vergezichten over het water en de weidse Groningse polders. Aan je route liggen buurtschappen met opvallende namen. Zo heeft Polen zijn naam aan zijn afgelegen ligging te danken. Oudeschip zou ontstaan zijn rondom een in de achttiende eeuw aan land geraakt schip dat tot huis verbouwd werd.

Borkum
Eenmaal aangekomen op Borkum, kun je veel historie ontdekken. In de Hanzetijd was het eiland een zeeroversnest. Er zijn enkele interessante bezienswaardigheden te zien, zoals de Oude Vuurtoren, een voormalige kerktoren uit de vijftiende eeuw. In de haven kun je de Borkum Riff IV bezoeken. Dit voormalige lichtschip doet tegenwoordig dienst als museum. Zijn voorganger is na verkoop nog een aantal jaar door Radio Veronica gebruikt.

Bezoek de website >>

Route in Groningen

    Reviews van Delfzijl en Borkum

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.