Delft en Vlaardingen

Schiedam
Route.nl

Schiedam

Ontdek de afwisselende omgeving van Schiedam, Delft en Vlaardingen. Onderweg fiets je door polders, bossen en parken. Geniet van het weidse uitzicht!

Van Schiedam naar Delft en Maassluis
Het startpunt van deze fietsroute is de parkeerplaats in het centrum van Schiedam. Via het buitengebied van Schiedam fiets je richting Delft en doorkruis je het dorpje Schipluiden. Je fietst een geruime tijd langs het water en even later passeer je de plas de Kromme Zweth en Het Kraaiennest. Via Maasland fiets je zuidwaarts richting Vlaardingen, de stad die bekend staat als de haringstad van Nederland.

Abtswoudse Bos
Deze fietsroute is lekker afwisselend: je begint in het centrum van Schiedam en onderweg fiets je door de buitengebieden van de steden. Na een tijdje fiets je door het Abtswoudse Bos, een poldergebied met bomen, struiken, slootjes, plassen en kleine vijvertjes. Hier kun je heerlijk fietsen! Centraal in het bos ligt het kunstproject ‘Moeder Aarde’, een heuvelpartij in de vorm van een vrouwenlichaam. Op het hoogste punt heb je hier een mooi uitzicht over het bos, de polder en de steden die dichtbij liggen.

Prinses Beatrixpark
Net voor het eind van de fietsroute kom je bij Restaurant Parckhoeve, waar je lekker kunt uitrusten als je van de fiets stapt. Het restaurant ligt in het grootste park van Schiedam: het Prinses Beatrixpark. Het park heeft wandelpaden, een kinderboerderij: Kinderboerderij ’t Hoefblad, een speeltuin en vijvers. Bij Restaurant Parckhoeve kun je lekker wat eten en drinken, een heerlijke afsluiter van de fietsroute.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Delft en Vlaardingen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden