De Strabrechtse Heide

Heeze
Route.nl

Heeze

Naaldbomen. Kleine heidestruiken. Mysterieuze vennen. En een rijke dierenwereld, waar vogels leven met mooie namen zoals geelgors, boomleeuwerik, veldleeuwerik en gekraagde roodstaart.

Strabrechtse Heide
Je fietsroute gaat van start met een kop koffie bij Kapellerput, verscholen in de bossen rondom Heeze. Hiervandaan maak je een mooie route langs de vennen, die met name op de Braakhuizense en de Strabrechtse Heide liggen. Die trekken niet alleen hagedissen aan, maar ook heikikkers en gewone padden. En zonnedauw, klokjesgentiaan, witte en bruine snavelbies, veldpluis en gagel groeien goed in het droge gebied. Op de Lieropse Heide begraast een kudde van 300 Kempische schapen de heide.

Kasteel Heeze
Op de heide leven ook interessante insecten zoals de veldkrekel, heivlinder en bijenwolf. De route leidt je naar het noorden door het zanderige gebied en langs het Beuven, het grootste ven van Nederland, tot je in Lierop komt. Ook het gebied ten noorden van Lierop verken je en je komt langs Helmond haar randgemeente Mierlo binnen. De Herselsche Heide leidt je weer terug naar de Strabrechtse Heide. Je fietst ook vlak langs het mooie Kasteel Heeze!

Bezoek de website >>

De Strabrechtse Heide en Kasteel Heeze

    Reviews van De Strabrechtse Heide

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden