De Oude Tol

Oud-Beijerland
Route.nl

Oud-Beijerland

De Hoeksche Waard is een ideaal fietsgebied. In dit Nationale Landschap rij je over slingerende dijken door stille polders. Onderweg kom je door enkele pittoreske oude plaatsjes, zoals Strijen.

De Swaen
Bij Paviljoen De Oude Tol kun je een gezellig terrasje pakken, terwijl je geniet van het uitzicht op het Spui. Vervolgens fiets je naar Nieuw-Beijerland, je ziet hier De Swaen, een voormalige korenmolen uit 1703. Over een autoluwe weg rij je door de weidse polders. Links staat een lange rij bomen, rechts tegen de dijk zie je schapen grazen, een mooi tafereeltje. Rechts van de Oudendijk kijk je uit over de vogelrijke Korendijkse Slikken.

Keizersdijk
Je passeert Landzigt, een korenmolen uit 1857. Strijen is een van de oudste plaatsen in de Hoeksche Waard, je ziet er mooie woningen en boerderijen. De Keizersdijk waar je in Cilaarshoek over rijdt, was eeuwenlang onderdeel van de doorgaande route tussen Amsterdam en Parijs. Rechts van de Zuiddijk kijk je tussen de bomen uit over de veertiende-eeuwse Sint Anthoniepolder, wat een mooi landschap! Als laatste ligt het mooie en gezellige Oud-Beijerland op je route.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

    Reviews van De Oude Tol

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden