De Marne

Houwerzijl

De Marne is een prachtige regio in het noordwesten van Groningen. Je vindt hier rust, ruimte en volop natuurschoon, zoals in Nationaal Park Lauwersmeer.

Nationaal Park
Vanuit De Theefabriek rij je naar Zoutkamp, een voormalig vissers- en vestingplaatsje dat ooit aan de Lauwerszee lag. Langs het Reitdiep rij je naar Nationaal Park Lauwersmeer. Stap even af bij de Vogeluitkijkhut Jaap Deensgat om lepelaars te spotten. Verderop kom je langs de Landmark Zeearend Lauwersoog: een informatiebord waar een uitsnede van een zeearend op ware grootte is gemaakt. Via het Marnebos en het Vierhuizerbos rij je Nationaal Park Lauwersmeer weer uit.

Pittoresk Leens
Nadat je een stukje langs de Waddenzee hebt gefietst, rij je over autoluwe weggetjes de polders door. Het zal je hier geen moeite kosten terug te schakelen. Je passeert enkele eeuwenoude boerderijen. Het kerkje in Hornhuizen heeft een opvallend geel klokkentorentje. Leens is een pittoresk wierdedorp. Je ziet er enkele monumentale rentenierswoningen en de prachtig gelegen Petruskerk waarvan het schip uit 1100 stamt. Terug bij de Theefabriek is het tijd voor iets lekkers!

Adres

Route.nl

Houwerzijl

Uitjes in de buurt

Reviews van De Marne

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.